Käytä ääntäsi eduskuntavaaleissa!

Vaaleissa hyväosaiset äänestävät perinteisesti aina ja työntekijät vähemmän. Duunarit pohtivat, että äänelläni ei ole väliä, eikä yksi ääni vaaleja ratkaise.

Mutta kyllä ratkaisee: siksi jokaisen äänioikeutetun, myös sinun, on tärkeää käydä äänestämässä.

Ei ole hyvä asia, jos eduskuntaan valitaan päättäjät, jotka ajavat vain hyväosaisten ja yritysten etua ja työntekijän sekä heikommassa asemassa olevien ihmisten asioita ei hoida kukaan.


Mikä on vaalistaja?

vaalistaja.fi

Vaalistaja on sinua varten, joka kaipaat vaaleihin vähemmän poliittista jargonia ja enemmän helposti ymmärrettävää sisältöä. Taustoitamme vaalikeskustelussa olevia aiheita ja avaamme sinulle, miten puolueiden tavoitteet vaikuttaisivat työntekijän elämään. Erityisesti takerrumme siihen, mitä ei sanottu ääneen. 

Vaalistaja on SAK:n ja sen jäsenliittojen äänestysaktivointikampanja. Sen tavoitteena on antaa eväitä äänestyspäätöksen tekemiseen.

Eduskuntavaalit pidetään 2.4.2023. Voit myös äänestää ennakkoon.

LAIVAÄÄNESTYS


Ennakkoäänestys kotimaassa 22.–28.3.2023 ja ulkomailla 22.–25.3.2023.

vaalit.fi/laivaaanestys

Ulkomailla olevan suomalaisen laivan henkilökunta saa äänestää laivassa ennakkoäänestysaikana.

Ulkomailla olevissa suomalaisissa laivoissa järjestetään ns. laivaäänestys laivan henkilökunnalle. Laivaäänestys voidaan aloittaa jo 18. päivänä ennen vaalipäivää, mutta se lopetetaan samaan aikaan kuin edustustoäänestys eli 8. päivänä ennen vaalipäivää. Laivaäänestyksessä saa äänestää vain laivan henkilökunta.

Äänestäminen ulkomailla: 
vaalit.fi/aanestaminen-ulkomailla

Merimies-Unioni mukana SAK:n vaalikampanjan avauksessa

SAK:n eduskuntavaalikampanjan avaus pidettiin 10.2.2023 Helsingissä.

Merimies-Unioni on yksi SAK:n Vaalistaja.fi-yhteistyökumppaneista.

Merimies-Unionista SAK:n edustakuntavaalien avajaisiin osallistuivat (oikealla) OSM Ship Management Finlandin pääluottamusmies Turo Ihalainen, Merimies-Unionin puheenjohtaja Kenneth Bondas, Arctian pääluottamusmies Mikko Ervast ja Viking Linen pääluottamusmies Tero Palokoski.