Kesällä 2021 Utössä kävi ennätysmäärä turisteja

Koronapandemia kasvatti kotimaan matkailua. Kesällä 2021 Utössä vieraili enemmän turisteja kuin koskaan aikaisemmin. Kesä ei ole kuitenkaan ainoa vuodenaika vierailla karun kauniilla majakkasaarella. Kevät ja syksy ovat luodoilla hyvin kauniita. Utössä vierailee myös paljon lintubongareita, joille paras vierailuajankohta saarelle osuu juuri kevääseen tai syksyyn.

Karu ja kuvauksellisen kaunis kallioluoto Korppoon saaristossa, jollaisia voi ihailla M/s Baldurin kyydistä merimatkan aikana.

M/s Baldur ei aja Nauvosta Utöseen yhtä soittoa, vaan matkan varrella pysähdytään nopeasti Nötön, Aspon ja Jurmon saariin.

Jurmo on saari Saaristomerellä 13 kilometriä Utöstä koilliseen. Jurmon saari on noin viisi kilometriä pitkä ja kilometrin leveä.

Lättänä, kivikkoinen ja karu saari sekoittaa pään gps-koordinaatit. Maisema voisi olla Lapin tunturista tai kaikessa outoudessaan vaikka Islannista, muttei sitten kuitenkaan. "Punaisena hehkuvaa kanervikkoa ja matalaa vihreää katajaa jatkuu silmänkantamattomiin", kuvailee eräs matkailija blogissaan Jurmon saarta.