Suomen lippu ja suomalaiset miehistöt

Neste on uudistanut Suomen polttoainehuoltoa turvaavaa laivastoa uudempaan ja ympäristöystävällisempään suuntaan. Vuonna 2021 Suomen lipun alle saapuivat Uikku- ja Lunni-tankkerit, jotka korvasivat entiset Nesteen ja Futuran. Vuonna 2022 Suomen lipun alle saapuivat M/t Jaarli ja M/t Jatuli, jotka korvasivat Masteran ja Stena Arctican.

Vuoden 2023 lopussa Suomen lipun alle saapuivat Halti- ja Saana-säiliöalukset, jotka korvasivat Kiislan ja Suulan. Haltissa ja Saanassa on suomalainen miehistö (EU-miehistö).

- Suomen polttoainekuljetusten huoltovarmuuden turvaaminen suomalaisilla aluksilla - ja ennen kaikkea suomalaisella miehistöllä - on maallemme mitä tärkeintä. Olemme tuoneet asiaa esiin kansanedustajille ja muille päättäjille - ja työ jatkuu. Kiitän kaikkia työhön osallistuneita, OSM Thomen pääluottamusmies Turo Ihalainen taisteli uudet tuotetankkerit Suomen lipun alle.

Terveisiä eduskunnasta: oikealla kansanedustaja Juha Viitala (SDP) vieressään OSM Thomen pääluottamusmies Turo Ihalainen ja vasemmalla Jari Mäki-Korte. Takana Petri Marttinen.