Aikuiskoulutuksesta ei saa leikata

Ainoa ratkaistava ongelma on raha, eli Länsirannikon Koulutus Winnovan merenkulkualan linja tarvitsee riittävät resurssit, jotta se saisi rekrytoitua/ohjattua riittävät resurssit kyseisen linjan pyörittämiseen.

- Käytännössä tarvitsemme varat yhteen opettajaan kyseisellä linjalla.

Suomen hallituksen tavoitteena on työllistää 100 000 ihmistä, johon merenkulku tarjoaa tällä hetkellä parhaimmat mahdollisuudet. Mikäli aikuiskoulutuksesta ja muuntokoulutuksesta leikataan ammatinvaihto rakennusmiehestä merimieheksi ei enää onnistu.

- Jotta voimme aloittaa Raumalla uuden lisäryhmän koulutuksen ensi vuoden alussa – johon meillä on kiinnostusta ja halua – tarvitsemme tehtävään riittävät resurssit, Rostedt painottaa.

On uskomaton tapaus, jos töitä ja tekijöitä ei saada kohtaamaan ja hanke kaatuu yhden opettajan palkkaan. Tästä johtuen on syytä käynnistää keskustelu ja saada valtiovaltakin hereille, että aikuiskoulutus tarvitsee riittävät varat. On valtion talouden kannalta hyvä, että lomautetuksi tai työttömäksi jäänyt ihminen pystyy muuntokouluttautumaan uuteen ammattiin, eikä jää työttömyyskortiston asiakkaaksi.

Kuva alla: Suomen lipun alla purjehtiva Bore-varustamon M/s Bore Way Rauman satamassa syksyllä 2022.