Säiliölaiva M/t Jatuli sai ahteriinsa Suomen lipun

Suomen lipun alle saapui loppuvuodesta 2021 kaksi uutta säiliöalusta: M/t Jatuli ja M/t Jaarli. Tankkereilla työskentelee täysin suomalaiset miehistöt.

Tankkerit rakennettiin Ulsanin kaupungissa, Hyundai Heavy Industries Co. Ltd:n telakalla, Etelä-Koreassa. 

Astu laivaan ja lähde yt-matruusi Tommy Björklundin kanssa matkalle mukaan hakemaan uudisrakennusta Etelä-Koreasta kohti koti-Suomea!

Lento ja saapuminen Souliin, Etelä-Koreaan (marraskuu 2021)
 

Kuten jokseenkin kaikkeen viimeiset vajaa kaksi vuotta, vaikutti korona myös laivastomme uuden jäsenen hakureissuun. Ruljanssi alkoi jo hyvän aikaa ennen lentoa Etelä-Koreaan. Luonnollisesti piti olla negatiivinen koronatestitulos, joka on max. 72 tuntia vanha lennon startatessa.

Lentokone oli onneksi puolityhjä, joten turistiluokassakin saattoi nauttia businessluokan tiloista. Lennon aikana lentoemäntä toi viisi lappua täytettäväksi, näistä vain yksi ei liittynyt koronaan.

Soulin melkein tyhjällä kentällä kävimme läpi seitsemän tarkastuspistettä, joiden jälkeen meidät ohjattiin eräänlaiseen karsinaan odottamaan kuljetusta karanteenihotelliin. Karsinasta ei saanut poistua kuin vessaan ja sinnekin poliisin saattelemana. Puolentoista tunnin odottelun jälkeen meidät ohjattiin bussiin, luonnollisesti poliisin kera tämäkin ja poliisi seurasi bussissa aina Soulin keskustassa sijaitsevaan karanteenihotelliin saakka.

Karanteeni
 

Etelä-Korea oli päättänyt, että ulkomaalaiset joutuvat kahden viikon karanteeniin heti maahan saavuttuaan. 1.11.2021 karanteeni lyheni kymmeneen päivään. 

10 päivää ei kuulostanut miellyttävältä sekään. Karanteeni siis oli täydellinen, pakollinen ja sen rikkominen vahvasti sanktioitu: ”jopa vuosi vankeutta tai 7 000 € sakko”, luki huoneessa olleessa lappusessa. Kentällä puhelimeen ladattiin appi, jonka kautta ilmoitettiin viranomaisille terveydentila ruumiinlämpöineen aamuin illoin. Korealaiset ottivat koronan todella vakavasti.