Viking XPRS

Viking Line on Suomen suurin meriliikenteen työnantaja, jonka palveluksessa Suomessa ja Suomen alusrekisterissä olevilla laivoilla työskentelee 1 200 vakituista merityöntekijää ja noin 500 keikkatyöntekijää. Varustamon viidestä laivasta neljä – Viking XPRS, Viking Glory, Viking Grace ja M/s Gabriella – ovat Suomen alusrekisterissä. Tukholmasta Ahvenanmaalle risteilevä M/s Cinderella puolestaan seilaa Ruotsin lipun alla. 

”Olemme iloisia, kun voimme nyt tuoda Viking XPRS:n Suomen alusrekisteriin. Tallinnan ja Helsingin välinen reitti on tärkeä paitsi turismille myös Suomen, Viron ja muiden Baltian maiden väliselle työmatka- ja rahtiliikenteelle sekä maamme huoltovarmuudelle. Viime vuonna meillä oli Tallinnan-reitillä 1,4 miljoonaa matkustajaa”, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoo.

Viking Line-varustamo liputti aluksen Suomeen, koska kotimaisuus, huoltovarmuus ja vastuullisuus ovat varustamolle tärkeitä arvoja, joiden eteen teemme konkreettisia tekoja, Viking Line -varustamon tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström toi esiin lipunvaihtoseremoniassa.
 

 

 

 

Viking XPRS