Lentoemosta merimieheksi

- Täällä on ihanaa jengiä ja mieletön henki meillä, catering specialist (shopping host) Laura Välttilä fiilistelee.

Laura Välttilä on asiakaspalvelutyössä enemmän kuin omassa elementissään. Jo kaukaa myymälässä on havaittavissa, kuinka Välttilä osaa lähestyä myymälän asiakkaita asiantuntevasti ja lämpimästi.

- Työskentelin pitkään lentoemäntänä. Viimeksi lensin TUI:n lentoja, Välttilä kertoo.

Lentoemännän työssä kohtasi monenlaisia tilanteita vuosien varrella. Sen johdosta Välttilä osaa luovia ja kohdata ammattitaitoisesti myös risteilymatkustajia.

- Aloitin työt merillä 2018, ja olen työskennellyt Viking Linen laivoista M/s Amorellassa, M/s Gabriellassa ja M/s Mariellasssa.

 -Nyt sain XPRS:ltä vakituisen työpaikan, mikä on aivan loistava juttu, sillä en ole työskennellyt merillä vielä kovin montaa vuotta, hän arvostaa vakituista vakanssiaan.

Välttilä hallitsee työt maissa, merillä ja ilmassa. Lentoemännän työ oli mielekästä, mutta työkaverit vaihtuivat koko ajan ja saattoivat olla eri maistakin.

- Lentoemäntänä sinulla saattaa olla jokaiselle lennolle uudet työkaverit. Se vaatii työntekijältä paljon: esittelet aina itsesi ja kerrot kuka olet ja mistä tulet.

Välttilä on silmin nähden tyytyväinen tehdessään töitä nyt laivalla, XPRS:n myymälässä.

- Lentoemäntänä oli itsestäsi kiinni, jaksoitko viettää vapaa-aikaasi vieraassa kohteessa vieraan miehistön kanssa vai olitko mieluummin yksin.

- Merillä minulla on nyt työyhteisö ja pysyvät työkaverit, joiden kanssa vietämme myös vapaa-aikaa. Osaan todellakin arvostaa sitä.

- Hyvät työkaverit ja työyhteisö pitävät minut merillä töissä.