Kokeilta löytyy kunnianhimoa

XPRS:n keittiössä häärivät kokit ovat kunnianhimoisia alan ammattilaisia. Patrik kävi lukion ja valmistui Paraisilla ammattikoulusta laivakokiksi (Patrik kuvassa yllä).

- Olin seitsemän kuukautta töissä M/s Rosellassa. Halusin jatkaa Viking Linella, hän kertoo.

Patrikin aisapari on samoin Varsinais-Suomen miehiä, turkulainen kokki Danel Pärtelson, joka valmistui Salon ammattiopistosta kokiksi.

- Työskentelin Turussa aiemmin fine dining-ravintolassa. Tavoitteenani on olla jonain päivänä keittiömestari vähintään Michelin tähden-ravintolassa, hän toteaa kainostelematta.

- Nyt hain merille töihin Viking Linen kotisivujen kautta. Haluan kerryttää kokemusta ja nähdä kuinka laivakeittiö toimii.

- Tämä on elämäni ensimmäinen laivakeikka - ja toinen päiväni merellä töissä, hän kertoo XPRS:n byssassa.

Ensitunnelmat laivatyöstä ovat Pärtelsonin mukaan erittäin hyvät.

- Täällä on mielenkiintoista olla tekemässä töitä. Merityö on ilman muuta positiivinen yllätys – ja parempaan päin ollaan menossa, kun pääsemme työssä kunnolla vauhtiin.

Mikä merityössä viehättää?


- Ei ole työmatkaa: kun heräät, olet heti töissä. Majoitus, eli hytti, on suoraan tässä keittiön yläpuolella.

- Laivalla on myös erittäin turvallista työskennellä. Täällä on sairaanhoitaja paikalla, jos töissä sattuu jotakin.

Viking XPRS:llä on buffet-ravintola ja burger-piste, muttei á la cartea. Pärtelsonin mukaan XPRS:n laivakeittiö on tilava, mutta työpisteiden sijoittelu hieman ”hassu”, eli kylmän ja lämpimän ruoan piisin paikkaa keittiössä voisi hieman parantaa, Pärtelson tuumii. Hienoa on, että suomalaisilla matkustaja-aluksilla on kunnianhimoisia ravintola-alan ammattilaisia töissä, mikä takaa myös sen, että risteilymenut ovat korkeantasoisia.