Kaksi tarinaa kesätöistä vesibusseilla

TEKSTI JA KUVAT: JANIKA IMMONEN

Kesäisin Helsingin saaristoon liikennöivät vesibussit työllistävät kymmeniä nuoria kausityöläisiä. Eri liikennöijät tarjoavat reittiliikennettä, sightseeing-risteilyitä sekä tilauksesta ajettavia yksityiskuljetuksia. Työllistyvät nuoret toimivat monipuolisesti erilaisissa tehtävissä.

Juuli Huhtaluoma on toista kesää vesillä
 

Iltapäivä on jo pitkällä, kun reilu kymmenkunta matkustajaa nousee M/s Chapmanin kyytiin Ruoholahdesta. Suuntana on hiekkarannoistaan tunnettu Pihlajasaari.

Juuli Huhtaluoma, 18, laskee matkustajat tarkasti. Tasan kello kolmelta koittaa lähtöaika ja Huhtaluoma laittaa paukkuliivit yllensä mennessään irrottamaan alusta. Hän antaa lähtömerkin kättä heilauttamalla aluksen päällikölle, jonka jälkeen solmut aukeavat tottuneesti. Alus lähtee lipumaan kohti Pihlajasaarta.

Huhtaluoma, on toista kesää töissä vesibussilla. Hän on JT-Line Oy -varustamon palveluksessa ja toimii kansimies-tarjoilijana. Tänään hän on töissä M/s Chapmanilla, joka liikennöi linjaliikennettä Ruoholahdesta Helsingin edustan Pihlajasaareen. Huhtaluoma kertoo, että kuuli työpaikasta alunperin äidiltään ja päätyi tätä kautta työskentelemään vesille. 

“Päädyin tänne äitini kautta. Hän on itse ollut samassa firmassa töissä jo ennen minun syntymääni ja suositteli minua.”