Helsingin kaunein työympäristö

Matkan alettua Huhtaluoman on aika rahastaa matkustajat. Hän lähtee tekemään kierrostaan ja tervehtii iloisesti matkustajia. Rahastuksen jälkeen on aikaa tarvittaessa siivoilla kahviota sekä matkustamoa. Huhtaluomalla on myös hetki aikaa tunnelmoida kesätyötään ennen saapumista Pihlajasaareen.

“Parasta tässä työssä on työkaverit sekä -ympäristö. Saan nauttia hienoista maisemista koko kesän!”, Huhtaluoma naurahtaa. Työyhteisö on hänen mukaansa tiivis ja tunnelma lämmin. Se oli yksi iso syy siihen, että hän palasi samaan työpaikkaan jo toista kesää.

Pihlajasaaren lähestyessä Huhtaluoma kertoo, että on juuri valmistunut lukiosta. Hän ei pidä todennäköisenä, että jäisi pysyvästi töihin alalle, mutta tulee mielellään tänne kesätöihin mahdollisten tulevien opintojensa aikana.

“Työtä saa tehdä sopivan rennosti ja itsenäisesti. Suosikki työtehtäväni on aluksen kiinnittäminen eli solmujen sitominen. Niiden oppiminen oli yllättävän helppoa.”

Huhtaluoma kertoo, että ensimmäisenä kesänä solmujen opetteluun meni muutama päivä. Sen jälkeen ne ovatkin sujuneet lihasmuistista. Aluksen kiinnittämisessä kansihenkilökunnalta vaaditaan erityistä tarkkaavaisuutta.