Merimiehelle monipuolinen ja ravitseva ruoka on äärimmäisen tärkeää

Merimiehelle monipuolinen ja ravitseva ruoka on äärimmäisen tärkeää työssäjaksamisen kannalta. Vielä merkittävämmässä roolissa ruoka on talvimerenkulun tehtävissä, saati Pohjoisella merialueella.

Kokkistuertti Sami Kettunen ei ole pappia kyydissä ja töissä monitoimimurtajilla ensimäistä kertaa. Päinvastoin, hän on ehtinyt purjehtimaan meriuransa aikana monitoimimurtajien matkassa Pohjanmerellä, Alaskassa, Grönlannissa – ja Angolassa. Kyllä vain, luitte oikein: monitoimimurtajat voivat tehdä töitä myös avovesillä.

Kokenut kokkistuertti Kettunen tietää, että miehistö saa paljon vitamiineja mehuista. 

- Varasin miehistölle matkaan tällä kertaa 1300 litraa mehuja. Otin neljää eri laatua. Mehuissa on hyvin vitamiineja, Kettunen kehuu.


Perämiehet innolla matkaan

Fennicalla on noin 20 hengen ajomiehistö, kun alus suuntaa Kotkasta kohti Kanadaa. Perämiehet Kalle Honka, Laura Louhivuori ja Simo Haaslahti ovat Fennican helikopterikannella lähtötunnelmissa. Monitoimimurtajat tekevät töitä usein kaukana ihmisasutuksesta, joten alukseen on hyvä pystyä kulkemaan tarvittaessa myös helikopterilla, jolla hoidetaan tarvittaessa myös äkilliset sairastapaukset.