M/s Viking Cinderella

Viking Line-varustamon kaikki alukset purjehtivat nyt Suomen lipun alla

Elegantti ja uudistunut M/s Viking Cinderella risteilee Helsingin ja Tukholman välillä. Viking Line siirsi aluksen vuodenvaihteessa Ruotsista Suomen lipun alle.

Viking Linen kotipaikka on Ahvenanmaalla. Nyt varustamon kaikki alukset purjehtivat Suomen lipun alla. Kotimainen yritys ja Suomen lipun alle rekisteröity tonnisto, jossa työskentelevät suomalaiset merimiehet ovat vahvin turva Suomen merikuljetusten huoltovarmuudelle.

M/s Viking Cinderella liikennöi Helsinki-Tallinna-Tukholma kesäkauden ajan ja muutama erikoisristeily tehdään myös Visbyhyn, joihin on ollut suurta kiinnostusta.

Seaview Dining: ravintolasali kuin Linnan juhlista

M/s Viking Cinderellan tyylikkyys saa matkustajan haukkomaan henkeään. Erityisen vaikutuksen tekevät Seaview Dining -ravintolan suuret ja ylelliset kattokruunut, jollaisia ei tule Itämerellä missään muualla vastaan.

Ravintolasalin keskeltä löytyy kaunis aperitiivibaari, jossa on näyttävästi esillä samppanjat, viinit sekä muut juomat.

Kuva alla: Turskabrandade, karhunlaukkaa ja piparjuuri-beurre blanc

Korkeat ja avarat ikkunat suoraan merelle

Ravintolasali on korkea ja tilat väljät liikkua. Itämerelle avautuvat suuret, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat.

- Á la carte -ravintolan tiloja remontoitiin upeasti vanhaa kunnioittaen. Hyvä, että kauniit ikkunakoristeet – kurpitsat - säilytettiin, tarjoilija Virpi Huhtasalo ihailee uutta työpaikkaansa.

Huhtasalo työskenteli aiemmin M/s Gabriellassa. Nyt hän suihkii tyylikkäänä ympäri M/s Viking Cinderellan á la cartea kollegoidensa kanssa. Tarjoilija on aina esillä ja näkyvillä asiakkaille. Tarjoilijan työ on esiintymistä ja edustamista aina astioiden kantamisesta viinin esittelyyn ja lasiin kaatamiseen sekä asiakkaan kanssa keskusteluun.

Premium-aamiainen

M/s Viking Cinderellan Seaview Diningissa on mahdollista nauttia myös Premium-aamiainen, joka löytyy myös varustamon muilta aluksilta.

Rauhallinen ja valoisa ravintolasali tarjoaa hyvät puitteet aloittaa päivä kiireettömästi ja nauttia ylellinen Premium-aamiainen, joka sisältää suolaista ja makeaa sekä lämpiä vaihtoehtoja kuohuviiniä unohtamatta. Á la carteen rakennettiin myös aamiaislinjastot, joista voi valita itselleen mieluisiaan herkkuja. Kahvia tarjoillaan suoraan pöytiin.

 

Étage-yökerho muistuttaa Miami Vicea

M/s Cinderella on vuonna 1989 rakennettu laiva, mutta sen arkkitehtuuri ja tilat ovat erittäin toimivat. Aluksella on useita ratkaisuita, joita tulisi vaalia myös tulevaisuuden laivasuunnittelussa.

Pitkä baaritiski palvelee janoista kansaa

M/s Cinderellan yökerho tarjoaa risteilijöille upeat yökerhopuitteet. Yökerho on iltahämärissä tumma. Baaritiskit on valaistu punaisin carage-tyylisin loisteputkin. Pitkä käytävä johdattaa asiakkaan yökerhoon, josta eteen avautuu kymmeniä metrejä valaistua baaritiskiä, jonka edustalla voi hengailla väljissä tiloissa.

- Täällä ei pitäisi tarvita jonotella ihan hirveästi, jos on janoista kansaa, ravintolapäällikkö Joni Kuutti nikkaa silmää.

- Baaritiskin lisäksi tarjoilemme juotavia myös suoraan pöytiin.

Yökerho sijaitsee kolmessa eri kerroksessa

- Yökerho sijaitsee kolmessa eri kerroksessa: Ylhäältä voi katsella alas tanssilattialle, jossa on hyvä lava ja tilat esiintyjille. Yökerhosta löytyy asiakkaille istumatiloja ja baareja kolmesta eri kerroksesta, Kuutti tietää Cinderellan yökerhossa olevan tulevana kesänä kuumat tunnelmat.

Yökerhosta löytyy myös käytävän varrelta kauempaa pieni yhden tarjoilijan Lounge-baari, jossa parhaillaan iltaa on aloittamassa tarjoilija Mirella Degerman.

- Lounge sopii asiakkaille, jotka eivät halua olla ihan yökerhosykkeen keskellä, vaan keskustella hieman sivummalla. Loungessa tarjoillaan pöytiin muun muassa erilaisia cocktaileja, joita myydään listalta.

The Buffet: tyylikkyyttä ja rentoutta

Buffettia on remontoitu ja uudistettu, mutta siinä on säilytetty myös vanhan ajan tunnelmaa. Keulasta avautuvat hulppeat merinäköalat. Käytävien molemmilta puolilta löytyvät kabinetit, joissa on rauhallista ja tyylikästä ruokailla. Kabinetit ovat buffetissa hyväksi todettu ruokailutila ja ne tulisi säilyttää uusia laivoja suunniteltaessa.

- Monet, jotka ovat tulleet Cinderellaan asiakkaiksi ovat kehuneet, kuinka buffetissa on säilytetty arvokkuus ja se remontoitu alkuperäisyyttä kunnioittaen eikä ole lähdetty pilaamaan, ravintolapäällikkö Joni Kuutti kertoo saaneensa palautetta.

 

Vauhdikas, rentouttava meripäivä

Tarjoilija Maria Vainio tuo ruokailijoille lisää haarukoita ja veitsiä. Hän opiskelee maissa tällä hetkellä elintarvikealan perustutkintoa ja tekee opintojen ohella merillä töitä.

- Olen lapsesta lähtien risteillyt paljon ja tykkään merestä ja saaristosta todella paljon. Aloitin merityöt elokuussa tarjoilijana M/s Viking Glorylla ja nyt olen piipahtamassa täällä Cinderellassa, hän kertoo.

Mitä hän tuumii työstään?

- Vauhdikas, rentouttava meripäivä. Paljon ihmisiä, paljon viihdettä, paljon tekemistä. Työ on sitä, mitä odotinkin.

​- Merityöt ovat tuntuneet kivoilta. Olen tykästynyt työn tyyliin, aikatauluihin ja muihin. Tulen varmasti myös kesällä merille töihin, Huittisissa asuva Vainio tuumii.

Archipelago Spa & Wellness

Cinderellan spa- ja saunatilat on täysin remontoitu. Archipelago Spa:sta löytyy puupintoja ja harmoniaa sekä tyylikkäät hoitohuoneet. Spa on ehdottomasti aluksen helmi, jossa voi rentoutua risteilyn lomassa.

- Allasosastolta löytyy poreallas, kylmäallas ja hieronta-allas. Saunoja on useampaan makuun: höyrysauna, suolasauna sekä tavalliset saunat, kosmetologi Johanna Kettunen kertoo.

Spa:ssa työskentelee kaksi kosmetologia ja yksi hieroja, eli yhteensä kolme henkilöä. Hoitohuoneet ovat todella viihtyisät.

- Meillä on tällä hetkellä käytössä kaksi hoitohuonetta, joihin mahtuu yhteensä kolme henkeä. Myöhemmin käyttöön tulee vielä yksi hoitohuone lisää.

Hemmottelevia hoitoja

Spa:ssa työskentelevät ammattilaiset kosmetologit ja hieroja.

- Teemme hemmottelevia hoitoja ja rentouttavia hoitoja. Tällä hetkellä erilaiset yhdistelmähoidot ovat suosittuja. Archipelago spa-hoito pitää sisällään selkäkuorinnan, selkähieronnan ja kasvohoidon.

Kuva alla: Kosmetologi Minna-Mari Saarelainen harmoniaa huokuvassa hoitohuoneessa.

Spa:n lounge-tilasta löytyy lepotuoleja, joissa asiakkaat voivat loikoilla ja baarista voi ostaa juotavia. Spa:sta löytyy myös pieni myymälä, jota myös spa-henkilökunta hoitaa.

Ocean Grill

Ocean Grill on helppo, rento ja casual ruokailupaikka, mutta kuitenkin laadukas ravintola, jossa ruoat tarjoillaan pöytiin. Kyseessä on tasokas ja rauhallinen ravintola, jonka ruokalista pitää sisällään laajan valikoiman grillattuja liha- ja kalaruokia.

Ocean Grillissä kokki Tomi Tammi ja specialisti Michael Källmann valmistavat ruokia tarjolle avokeittiössä.

Video alla: Maarianhaminalainen Michael Källman ja grilli kuumana.

Suosittu ravintola

Ocean Grill on suosittu ravintola. Kokeilla on täysi vauhti päällä, kun he valmistavat ja asettelevat tarjolle värikkäitä ja maukkaita annoksia.

Pihvi saa koristeeksi Suomen lipun. Siitä tarjoilija tietää, että kyseessä on suomalainen liha, jonka asiakas on tilannut.

Tykkään meritöistä, enkä työskentelisi enää maissa

Ocean Grill on suosittu ravintola. Kokeilla on täysi vauhti päällä, kun he valmistavat ja asettelevat tarjolle värikkäitä ja maukkaita annoksia. Tarjoilija Jenni-Maria Toivonen on työskennellyt Siljalla ja toiminut nyt Cinderellassa pari viikkoa ekstrana.

- Olen työskennellyt merillä noin vuoden verran: Toukokuussa tulee täyteen vuosi merillä.

- Olen tykännyt meritöistä niin paljon, etten tekisi enää töitä maissa, Toivonen on tullut jäädäkseen.

Tax-free -myymälä

M/s Viking Cinderellasta löytyy todella suuri tax-free -myymälä, jossa on myymälätilaa yhteensä jopa 1100 neliötä. Myymälä remontoitiin telakoinnin yhteydessä lattiasta kattoon.

- Parfyymi- ja Fashion-osastoa laajennettiin ja myymälän yleisilmettä raikastettiin. Tuotteita, kuten erilaisia viinejä, on myynnissä paljon. Myymälässä on kuitenkin tilaa ja ilmavaa tehdä ostoksia.

Cinderellan tax-free -myymälässä on myynnissä Itämeren laajin viskivalikoima.

Kuva: Myymäläpäällikkö Mikko Leino ja shopping host Marina Stenbäck ovat tyytyväisiä tax free:n uudesta ilmeestä ja suunnittelevat jo kesän tulevia risteilyitä.

- Tammikuun lopussa järjestämme aluksella kolmipäiväiset viskimessut. Koko autokansi toimii messualueena ja messuilla esitellään erilaisia viskejä, shopping host Marina Stenbäck kertoo.

M/s Viking Cinderellan vuoden mittaan myös muita teemaristeilyitä, jotka näkyvät aina myymälässä.

Kahvila Melody

M/s Viking Cinderella on kokenut näyttävän muodonmuutoksen ja monet sen tilat ovat saaneet uuden, raikkaan ilmeen. Laivan keulassa sijaitseva kahvila Melodysta avautuvat hulppeat merimaisemat, joita voi ihailla kahvikupillisen tai vaikkapa katkarapuleivän syönnin ohella. Ravintolan konsepti uusittiin ja sinne rakennettiin keittiötilat. Nyt kahvilasta voi ostaa myös pientä lämmintä ruokaa. Lista on vaihtuva.

Kuva alla: Kahvila Melodyn tiffanyvalaisin on näyttävä.

Kerran merimies, aina merimies

Pöydistä astioita kerää parhaillaan tarjoilija Piia Makkonen, joka on heti vastaan kävellessä hyväntuulinen ja hymyilevä.

- Minua kysyttiin Cinderellaan töihin, niin tulin ilomielin. Tämä on paluuni alukseen: aloitin merityöt 18-vuotiaana nissenä M/s Viking Cinderellan yökerhossa, Makkonen kertoo.

Iloinen Kotkan tyttö meni 18-vuotiaana Kotkan merikouluun.

- Aloitin M/s Viking Cinderellassa työt 18-vuotiaana vuonna 1999. Välissä olin 12 vuotta M/s Gabriellassa ja viime vuodet Tallinkilla, Makkonen kertoo.

Koronapandemia teki Makkosesta meriltä työttömän.

- Kävin töissä paikallisen ala-asteen keittiössä. Kun laivat lähtivät liikkeelle, niin onneksi pääsin heti takaisin merille töihin: kerran merimies, aina merimies.

- Tänä kesänä tulee täyteen 25 vuotta meritöitä - ja taidan jatkaa aloittamallani uralla ja ammatissa, huumorintajuinen kotkalainen nauraa.

Mitkä tekijät saavat työntekijän viihtymään meritöissä koko työuransa?

- Iloinen henkilökunta ja työilmapiiri. On mukava palata tänne ensimmäiselle alukselle, jolta olen aikanaan aloittanut merityöt. Olen 18-vuotiaasta tottunut tätä tekemään, niin vaikea olisi muuta enää osata tehdäkään.

Parasta merityössä on viikko töissä, vapaat siihen päälle. Tuolloin Kotkassa asuva Makkonen aikoo osallistua Itäkustin osaston toimintaan.

- Itäkustin osasto on aktivoitunut ja kovasti on pyydelty toimintaan mukaan. Varmasti lähdenkin tutustumaan. Nyt olen ollut kokousten aikaan töissä, mutta jatkossa toivon mukaan tapaamiset osuvat peremmin kohdilleen.

Kuva alla: Seaview Dining Á la Cartesta. M/s Viking Cinderella kutsuu viihtymään!