M/s Viking XPRS liputettiin Suomeen

Merimies-Unionin puheenjohtaja Kenneth Bondas: ”Lipunvaihto on todella tärkeää suomalaiselle merenkululle”


Viking Line-varustamo valitsi Suomen lipun. Viking Linen M/s Viking XPRS rekisteröitiin Suomen lipun alle 6. maaliskuuta 2023. Vuonna 2008 valmistuneen aluksen piti alun alkaen purjehtia siniristilipun alla, mutta M/s Viking XPRS vietti lapsuuden ja nuoruudenpäivänsä Ruotsin ja Viron lipun alla, kunnes se saapui vihdoin kotimaahan.

Miksi Suomen lippu?
 

Viking Line -varustamo havaitsi, että sillä oli vaikeuksia rekrytoida M/s Viking XPRS -alukselle työntekijöitä virolaisen miehitysfirman kautta. Niin varustamo päätti ottaa miehityksestä kopin ja tuoda M/s Viking XPRS:n Suomen lipun alle. Aluksen liputus Suomeen tarjoaa työtä suomalaisille merimiehille, jotka ovat työskennelleet aiemmin esimerkiksi Viking Linen M/s Rosellassa ja M/s Amorellassa, jotka varustamo myi alusten tultua varttuneiksi.

Viking Line-varustamon päätös liputtaa Helsingin ja Tallinnan väliä purjehtiva XPRS Suomeen oli varustamolta hieno kunnianosoitus kotimaisuudelle ja ennen kaikkea suomalaiselle merimieskunnalle, josta pidetään huolta ja tarjotaan työtä. Helsingin ja Tallinnan väliä purjehtivan matkustajalaivan tulo siniristilipun alle turvaa ennen kaikkea Suomen merikuljetusten huoltovarmuutta Itämeren tilanteen käytyä kireämmäksi Ukrainan sodan seurauksena.

Merimies-Unionissa ollaan lipunvaihdosta erittäin tyytyväisiä.

”Viking XPRS:n ja aluksen työpaikkojen saaminen Suomen lipun alle on todella tärkeää suomalaiselle merenkululle. Lipunvaihto vahvistaa merenkulkumme luotettavuutta ja osaamista. Samalla se on osoitus siitä, että suomalaisiin merimiehiin luotetaan”, Merimies-Unionin puheenjohtaja Kenneth Bondas toteaa.

M/s Viking XPRS purjehtii Helsingin ja Tallinnan välillä.