Suomen Merimiesunioni logo
Näytä alasivut

Vakuutuspalvelut

Lisätietoa jäsenten vakuutusturvasta ja jäseneduista saat Merimies-Unionin jäsenille räätälöidyiltä nettisivuilta: www.turva.fi/smu
 

  • Merimies-Unionin jäsenenä saat jatkuvan 10 % alennuksen kotivakuutuksesta sekä vapaaehtoisista auto- ja henkilövakuutuksista.
     
  • Lisäksi saat asiakassuhteen keston mukaan nousevan omistaja-asiakkaan alennuksen: 5 % alennus 1 vuoden jälkeen, 7 % alennus 5 vuoden jälkeen, 10 % alennus 10 vuoden jälkeen.
     
  • Huom! Säästät heti selvää rahaa jopa 17 % vapaaehtoisten vakuutusten maksuista, kun kuulut liittoon ja keskität. Saat 10 % liittoalennuksen sekä heti 7 % omistaja-asiakkaan alennuksen. Lisäksi keskittävän omistaja-asiakkaan alennus nousee 10 %:iin jo 5 vuoden asiakassuhteen jälkeen.
     
Järjestövakuutus

Merimies-Unionin jäsenet ovat vakuutusyhtiö Turvassa vakuutettuja osallistuessaan järjestötehtäviin ja –tilaisuuksiin.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Merimies-Unioni on sopinut Turvan kanssa vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen ottamisesta Unionin jäseneksiliittymisvaltakirjan täyttäneille jäsenille, joita työnantaja ei ole vakuuttanut vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus on myös voimassa Unionin työttömille jäsenille sekä lomautetuille, joiden työnantajan ottama tapaturmavakuutus on päättynyt lomautuksen pitkäkestoisuuden vuoksi. Tapaturmavakuutettuja vapaa-ajallaan ovat myös Unionin vuorotteluvapaalla olevat, työvoimapoliittisessa koulutuksessa olevat sekä opiskelijajäsenet.

Toivottuja parannuksia Turvan kaskoihin

Turvan kaskotuotteet uudistuivat kesäkuun 2018 alussa. Uudistukset tuovat toivottua lisäturvaa useampaan kaskoon. Ammattiliiton jäsenille tarkoitettuun Liittokaskoon kuuluu jatkossa pysäköintiturva, joka korvaa tuntemattomaksi jääneen ajoneuvon pysäköintialueella aiheuttaman vahingon ilman bonusmenetystä. Pysäköintiturva tuli osaksi myös Turvakaskoa.

Lisäksi Turvakaskoon, Peruskaskoon ja Hirvi-ilkivalta-palo-varkausvakuutukseen kuuluu jatkossa eläintörmäysturva. Liittokaskosta tämä turva löytyy jo ennestään. Muutokset astuvat voimaan kesäkuun alun jälkeen alkaneisiin uusiin vakuutuksiin sekä vanhoihin vakuutuksiin vakuutuskauden vaihtuessa. Vakuutuskauden vaihtumisen voit tarkistaa vakuutuskirjaltasi.

Etuja työttömille

Jos työttömyyden aikana sattuu vahinko rakennukselle tai irtaimistolle, ammattiliiton jäsen saa kotivakuutuksesta korvauksen ilman perusomavastuuta (130 euroa). Omavastuuedun voi käyttää kerran asiakkuuden/jäsenyyden aikana per kotitalous ja silloin, kun ilmoitus työttömyydestä on tehty työttömyyskassaan.Ammattiliittoon kuuluva työtön asiakas saa Turvasta pyynnöstä kuuden viikon korottoman lisämaksuajan. Maksuaikaa saadakseen ensimmäistä työttömyyskorvausta odottavan Turvan asiakkaan tulee laskun saatuaan mahdollisimman pian ottaa yhteyttä Turvaan.

Turvan kaikki yhteystiedot löydät osoitteesta:

www.turva.fi/yhteystiedot

 

 
 

Turvan historia

Turva on keskinäinen vakuutusyhtiö, mikä tarkoittaa sitä, että sinäkin asiakkaana omistat Turvan. Toinen tärkeä omistajataho ovat takuupääoman omistajat, joista suurin osa on ammattiliittoja, kuten Merimies-Unioni. Turva ei siis tee voittoa kasvottomille pääomasijoittajille tai osakkeenomistajille vaan vakuutustoiminnasta syntyvä voitto käytetään palvelujen ja asiakasetujen kehittämiseen. Viime vuonna (2017) Turva jakoi asiakkaille omistaja-asiakasalennuksina yli 9 miljoonaa euroa.