Nykyhallitus hankaloittaa jatkokouluttautumista

Merimiehet ovat luonteeltaan työorientoitunutta väkeä.

- Ihminen, joka hakee merille töihin ei kaihda fyysistä työtä, vaan nauttii siitä.

Merimies on erimies, jonka työpaikka on laivalla eikä maissa.

- Olemme oppineet työmme laivalla töitä tekemällä, merillä yli viisi vuotta työskennellyt Bea Ahglren toteaa omasta työurastaan.

Ahlgren toimii hyttiemäntänä. Häntä kiinnostaa myös itsensä kehittäminen ja koulutus, jos yhteiskunta tarjoaisi siihen mahdollisuudet.

- Nykyhallitus hankaloittaa jatkokouluttautumista. En voi itse tällä hetkellä ajatella ammattikorkeakouluun menoa, koska aikuisiällä rahat eivät riitä elämiseen pelkkänä opiskelijana, Ahlgren toteaa.

- Jos minulle ei myönnettäisi enää jatkossa merimieslääkärintodistusta, en saisi varmaan maista töitä, koska minulla ei ole ammattikorkeakoulusta. Minne sitten menisin?

- Rikkaisiin naimisiin, muut kehottavat.

Hirtehinen heitto sisältää ajankuvan nyky-Suomesta. Vast’ikään julkaistiin artikkeli, jossa nuorten naisten pääasiallinen tavoite oli päästä rikkaisiin naimisiin, eikä koulutus tai työnteko. Olemmeko ”Venäjän tiellä”, jossa miehet elättävät naisia ja naisen paikka on kotona? Ajatus kavahduttaa M/s Viking Gloryn hyttiemäntiä, jotka ovat sekä naisia että miehiä.

- Suomessa miehet ja naiset osallistuvat töihin ja rakentavat maatamme ja yhteiskuntaa, hyttärit ovat yhtä mieltä.

Suomalainen yhteiskunta perustuu tasa-arvoon. Suomalaiset merimiehet ovat vielä esimerkillisempi ammattikunta koko maallemme, koska merillä palkkaa maksetaan saman verran niin miehille kuin naisille tehtävänimikkeen perusteella. Palkka ei määräydy haarovälin, vaan tehtävän mukaan.